Lezingen over Voeding

Zijn de collega’s op het werk allemaal tien kilo zwaarder vergeleken met toen je ze leerde kennen?
Of wellicht je klasgenoten, die alsmaar dikker worden of futloos zijn…
Je vriendinnen die steeds meer last krijgen van kwaaltjes, een slechte huid of wallen die niet lijken te verdwijnen.

Dit kan het resultaat zijn van verkeerde voedingskeuzes.

Lezingen
Je kunt JouwVitaliteitscoach.nl inhuren voor een lezing op locatie.
Hier komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Wat is de basis?;
  • Voeding vs. Vulling;
  • De effecten van verkeerde voedingskeuzes (kwalen, buikvet & lovehandles, chronische vermoeidheid, opgezette buik, huidklachten etc.);
  • Welke voeding maakt je slank en welke voeding maakt je dik (terwijl je juist zou denken van niet);
  • Welke voeding geeft je energie en welke zorgt voor die vervelende middagdip;
  • Voeding voor een mooie huid!
  • De 3 principes die ervoor zorgen dat je zelf altijd gezonde keuzes kunt maken (no worries meer bij het booschappen doen of als je uit eten gaat);
  • Hoe gezonde voeding in te passen in je drukke leven (voeding voor op het werk, voor onderweg en als je thuis komt (HONGER-ETEN-NU!!));
  • Ja, gezond eten is echt lekker! (incl. ideeën voor gezonde tussendoortjes en snacks);
  • Hoe nu beginnen?

Tijdsduur: 90 minuten
Kosten: € 12,50 per persoon (excl. eventuele onkosten) minimaal 10 personen.
Aanvraag: Voor vragen, uitzonderingen of aanvragen voor lezingen met andere onderwerpen kun je mailen naar info@jouwvitaliteitscoach.nl.

Voeding is de basis
Ons lichaam draait op voedsel, zonder eten en drinken kunnen we niet leven. Het is dus letterlijk onze brandstof, het geeft ons energie, en zorgt dat alle processen in ons lichaam goed kunnen lopen.
Door de jaren heen zijn we dit begrip een beetje kwijt geraakt. Vaak eten we niet meer om ons lichaam te voorzien van de optimale brandstof, maar eten we omdat iets lekker is (dat kan ik toch niet laten liggen?), omdat iets snel klaar is (het was al zo’n lange werkdag), iets lekker makkelijk is (waarom hakken en snijden als het ook uit een zakje kan?), voor de troost (nu heb ik wel wat lekkers verdiend), voor de gezelligheid (wat is een terras zonder taart?) en ga zo maar door.

Daarnaast roepen de producten in de winkel naar ons, ‘gezonde keuze’, ‘light’, ‘ik kies bewust’, ‘zonder toegevoegde suikers’, ‘0% vet’, etc. Daar nemen we wat van mee, want dat is gezond, of toch niet?
Tijdens het boodschappen doen komen we aanbiedingen tegen van verpakkingen candybars ‘nu met 2 gratis’, XL zakken chips en frisdrank in grote flessen die naar ons knipogen.
Hiernaast nemen we in onze pauze lekker makkelijke mueslirepen of een plak ontbijtkoek (gezonde keuze?), eten we ons brood (makkelijk en goed voor je?), en halen we indien we het niet kunnen weerstaan wat lekkers uit de automaat of eten uit de kantine (want iets lekkers op zn tijd moet kunnen toch?).

Al met al maken we, bewust of onbewust, behoorlijk wat verkeerde keuzes wat betreft onze voeding wat een grote weerslag kan hebben op ons gewicht, ons energieniveau, onze gemoedstoestand en hoe we er uit zien.
De lezingen geven je op een leuke manier inzicht in wat voeding voor (en tegen je) kan doen. Het doel is om je de grip op je lijf terug te geven door middel van concrete informatie en tips waar je gelijk mee aan de slag kan.

Lezing boeken? Stuur dan gelijk een berichtje!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht