Orthomoleculair Therapeut

Orthomoleculair Therapeut LelystadJe lichaam is continue aan het werk, voortdurend worden cellen afgebroken en worden nieuwe weer opgebouwd. Voor álle processen in het lichaam zijn voedingsstoffen nodig, vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, etc. zijn essentieel. Voor de opbouw en behoud van gezonde botten, kraakbeen, huid en haar, voor het afvoeren van afvalstoffen, voor een goede hersenwerking, voor soepele hart- en vaten, voor het kunnen verbranden van vet, etc.
Door onze huidige levensstijl en voedingspatroon worden deze stoffen vaak niet voldoende aangeleverd. Tekorten in deze voedingsstoffen dragen bij aan het ontstaan (en terugkeren) van gezondheidsklachten en de ontwikkeling van chronische ziektebeelden.

MBOG erkend orthomoleculair therapeut LelystadOrthomoleculaire Therapie
Deze vorm van therapie richt zich op de relatie tussen voeding en gezondheid en de interventie bij ziekte met voedingsstoffen. Het woord ‘orthomoleculair’ is samengesteld uit orthos (‘goed’ of ‘juist’) en moleculair (‘samenstelling van moleculen’), het betekent dus: een juiste moleculaire omgeving, of anders gezegd: optimaal biochemisch milieu. Dat houdt in dat alle vitamines en mineralen die normaal in het lichaam voorkomen, in optimale hoeveelheden aanwezig zijn, zodat alle lichaamsprocessen goed kunnen verlopen.

Gezondheidswinst
Door aanpassingen te doen in het voedingspatroon valt gezondheidswinst te behalen. Een orthomoleculair therapeut kijkt naar de aanwezige klacht(en) en past vitamines en mineralen toe (die van nature in het lichaam thuishoren) om ziekteprocessen tegen te gaan en genezing te bevorderen. Hierbij worden voeding- en leefstijladviezen gegeven eventueel aangevuld met gerichte voedingssuppletie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Orthomoleculaire therapie onderscheidt zich van andere takken van de medische wetenschap omdat zoveel mogelijk wordt gewerkt met natuurlijke lichaamseigen stoffen.

Voor afspraken of vragen, stuur gelijk een berichtje:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht