Wist je dat

 • …goede voeding bewezen effecten heeft op onze intelligentie en op ons uiterlijk? Je kunt je dus mooi en slim eten!
  Walnoten worden bijvoorbeeld ‘Brain Food’ genoemd door het gehalte aan omega 3 vetzuren, welke onmisbaar zijn voor een goede werking van de hersenen. Kleurrijke groenten zitten vol van beta-caroteen (wat ons lichaam omzet in vitamine A), dit voorkomt vroegtijdige veroudering en beschadiging van cellen. Eet dus lekker een worteltje, paprika of zoete aardappel tegen de rimpels!
 • …je hongergevoel vaak eigenlijk dorst is? Drink eens een glas water als je trek hebt, je zult merken dat je behoefte aan wat eten soms helemaal verdwijnt!
 • …e-nummers je hongergevoel aanwakkeren?
  E621 bijvoorbeeld, is een smaakversterker die wordt gebruikt in het overgrote deel van de verpakte voedingsmiddelen. Je vindt het in maggiblokjes, chips, soepen, vleeswaren, pepernoten, sauzen, snacks, koekjes, chinees eten, kruidenmixen, etc. Het schakelt je verzadigingsgevoel uit en zorgt ervoor dat je constant trekt hebt in ongezonde koolhydraatrijke producten. E621 is ook de oorzaak dat je het niet bij 1 chipje houdt, maar dat de hele zak leeg gaat. Het wordt bij dierproeven zelfs gebruikt om zo snel mogelijk muizen te creëren met overgewicht!
  Naast dat E621 in verband wordt gebracht met obesitas zijn er ook onderzoeken die nadelige bijwerkingen aantonen zoals depressies, ernstige vermoeidheid, ademhalingsproblemen en het aantasten van de zenuwen. E621 vind je ook  onder verborgen namen als ‘monosodium glutamaat’, ‘MSG’, ‘gistextract’, ‘mononatrium glutamaat’, ‘vetsin’, ‘gehydrogeneerde eiwitten’, ‘gehydroliseerd plantaardig eiwit’ etc.
 • …het gebruik van zoetstoffen vaak leidt tot overgewicht?
  Veel mensen gebruiken kunstmatige zoetstoffen om af te vallen, helaas hebben vrijwel alle zorgvuldige studies aangetoond dat mensen die deze stoffen gebruiken meer aankomen dan degenen die dit niet doen. Een 25 jaar durend onderzoek toonde aan dat het gebruik van lightproducten het risico op ernstige gewichtstoename verhoogt.
  De kunstmatige zoete smaken blijken de honger meer aan te wakkeren en een verlangen naar zoetigheid te veroorzaken. Daarnaast verstoren de kunstmatige zoetstoffen je lichaamsnatuurlijke vermogen om ‘calorieën te tellen’ waardoor je meer eet dan je anders zou doen. Zo helpen deze stoffen je helaas juist om makkelijker aan te komen in plaats van af te vallen.
 • …je lichamelijke en geestelijke conditie een relatie hebben met de opname van voedinsstoffen? Stress kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat voedingsstoffen nauwelijks worden opgenomen!
 • …kruiden en specerijen niet alleen smaakmakers aan het eten zijn, maar ook supergezond zijn? Kurkuma heeft bijvoorbeeld een bijzonder geneeskrachtige werking!
 • …de meeste dieten “dikmakend” zijn (door een verstoring in de hormoonbalans te veroorzaken? En dat de meeste mensen die veel dieten uiteindelijk alleen maar dikker en zwaarder worden?
 • …we per persoon per jaar gemiddeld wel 9 kilo chemische stoffen naar binnen krijgen, die legaal zijn toegevoegd aan ons voedsel?
 • te weinig nachtrust leidt tot de aanmaak van stresshormonen, die zorgen voor vetopslag?
  Daarnaast wordt ook de productie van het slankmakende groeihormoon Somatotropine verstoord en is uit onderzoek gebleken dat je verzadigingsgevoel ook in de war wordt geschopt na een slechte nacht, waardoor de overdag meer gaat snacken. Alle reden om op tijd te gaan slapen dus!
 • …alleen maar bezig zijn met zo gezond mogelijk te eten, stress geeft, en daarom juist niet zo gezond is? Schep een structurele gezonde basis, en bij uitzondering geniet ook gewoon lekker!