Gezonder bedrijfsrestaurant

De juiste brandstof voor optimale breinfunctie en stabiele energie

De aard van je voeding speelt een belangrijke rol in hoe scherp je kunt nadenken, hoe lang je je kunt concentreren en of je last krijgt van de middagdip. Laat het aanbod in uw bedrijfsrestaurant aansluiten bij het aanleveren van de voedingsstoffen voor optimale energie.

Eten voor energie en gezondheid

Eten is in eerste instantie bedoeld om jezelf te voorzien van de juiste bouw- en brandstoffen. De juiste stoffen voor een optimale energieaanmaak, voor een goed concentratievermogen, dat je goed na kunt denken en dat je al met al lekker in je vel zit. Dat is alleen niet altijd hoe we naar voeding kijken. Als we moe zijn, een baaldag hebben, ons overvraagd, gefrustreerd of gestresst voelen grijpen we al gauw naar 'het lekkers'. Deze traktaties voorzien je helaas niet van de voedingsstoffen waar je lichaam juist zo hard naar op zoek is, maar brengen je bloedsuikerspiegel uit balans en gaan aan de haal met je energie. Het resultaat: je wordt nog moeier en krijgt alweer gauw de behoefte aan de volgende 'suikerkick' voor een korte oppepper. 

Gelukkig worden mensen zich steeds bewuster van de rol die voeding speelt in je gezondheid. 

‘Voeding’ vs. ‘Vulling’

De laatste jaren is er een verschuiving op gang gekomen waarbij ongezonde producten plaats hebben moeten maken voor gezonde producten. De frisdrankautomaten, automatieken, koeken ‘on the go’ en snoepzakken voor in de auto moeten nu concurreren met juice bars, snoeptomaatjes, appelsnacks in een zakje en saladbars. De gezonde voeding in bedrijven heeft zijn intrede gedaan.

Er is een bewustwording ontstaan over wat slechte voeding met je lichaam doet. De producten die niets voor je gezondheid doen en je niet ‘voeden’ maar alleen ‘vullen’ (letterlijk). Mensen zijn steeds meer op zoek naar ècht gezonde voeding en zijn het zat om niet altijd een gezonde optie tot hun beschikking te hebben. Mensen willen geen concessies meer te hoeven doen.

Gezonder bedrijfsrestaurant

Om als bedrijf aan deze vraag naar gezonde voeding te willen voldoen, hoe pak je dit dan aan en hoe voorkom je dat je belerend bent?

Vervang je de candybars bij de kassa voor zakken worteltjes?  Vul je de snoepautomaat in de kantine ineens met bananen? Haal je de blikjes cola weg en zet je er alleen nog versgeperste sapjes neer? Schrap je de broodjes en frieten van de menukaart voor salades en koude soepen?

Deze eerstgenoemde producten vormen toch wellicht je huidige bestsellers of zorgen voor de meeste opbrengst. Het aanbieden van de gezonde keuzes kunnen niet de winst in gevaar brengen.

Gezonde voeding winstgevend integreren

Het aanbieden van gezonde voeding binnen het aanbod moet geleidelijk en doordacht gebeuren. Er zal altijd nog vraag blijven bestaan naar de vette hap, zakjes chips, taart bij de koffie en snacks en snoep voor de lekkere trek. Voor de mensen die hier naar op zoek zijn moet dit aanbod uiteraard gewoon blijven bestaan.

Tijdens het adviestraject kijken we naar het aanbod, welke producten er vervangen zouden kunnen worden en op wèlk moment, op welke manier gezonde opties in uw aanbod te introduceren. Welke voeding sluit aan bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht? Welke gerechten dragen bij aan een scherpe breinfunctie? Welke producten geven uw medewerkers langdurige energie? 

Een gedegen aanpak en een haalbaar advies wordt gevormd om zodoende te kunnen voldoen aan de vraag, en hierbij de winstgevendheid niet in het geding te laten komen.

Annick Adriaansz

Vitaliteitsadviseur

Resultaat

"Een bedrijfsrestaurant vol lekkere gerechten die bijdragen aan een optimale vitaliteit. Een niet-belerend concept waarbij niemand iets hoeft te missen, wat haalbaar is en waar nodig in overleg met uw cateraar geïntegreerd kan worden."

Ik wil een gezonder bedrijfsrestaurant