Een heerlijk romig recept in 2 varianten! Één als warm gerecht en één als raw food gerecht.
Een lekker gezond diner (of lunch) vol smaak en kleur.
Warme courgettepasta
Ingrediënten (voor 3 á 4 porties)
- 250 gram kikkererwten
- Verse basilicum naar smaak
- 5 gehakte zongedroogde tomaten
- 1 handvol verse spinazie
- Kokos- of olijfolie
- 1 rode paprika
- 2 grote uien
- Knoflook
- Biologische tomatensaus
- 2 courgettes
Bereidingswijze:
- Doe de knoflook, uien en paprika in de pan met wat kokosolie in de pan en laat dit op zacht vuur even staan.
- Doe de kikkererwten, olijfolie en hete saus in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en puls tot dat je nog rode en groene stukken ziet. Schep dit mengsel in de pan erbij en vermeng de ingrediënten.
- Schil met de kaasschaaf dunne plakjes van de courgettes. Er zijn ook keukenmachines die lintjes, plakjes, sliertjes, etc. kunnen maken, dus wanneer je deze hebt, maak er wat moois van! Doe dit samen met de tomatensaus bij het mengel en laat het warm worden.
Klaar!
Raw Food Courgettepasta
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten (voor 3 á 4 porties)
- 250 gram kikkererwten
- Verse basilicum naar smaak
- 5 gehakte zongedroogde tomaten
- 1 handvol verse spinazie
- Olijfolie
- 1-2 eetlepels chilisaus (of als je hier niet van houdt vervang je dit door zeezout)
- 2 courgettes
Bereidingswijze:
- Doe de kikkererwten, olijfolie en hete saus in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en puls tot dat je nog rode en groene stukken ziet.
- Maak pasta van de courgettes (zie bovenstaand)
- Schep vervolgens de saus boven over de pasta.
Geniet er van!